Paul 1123 01
Duurzame Inzetbaarheid
 • Opstap tot een duurzaam en toekomstgericht beleid
 • Inzicht, bewustwording en concrete handvatten voor de inzetbaarheid
 • Je medewerkers vitaal en vakbekwaam aan het werk houden
Neem hier vrijblijvend contact op Scroll verder

Workshop Duurzame Inzetbaarheid

Een duurzaam en toekomstgericht beleid is van belang. Een beleid om medewerkers vitaal en vakbekwaam aan het werk te houden. Door het bieden van inzicht, bewustwording en concrete handvatten worden medewerkers gestimuleerd om met eigen inzetbaarheid aan de slag te gaan. Om duurzaam vakbekwaam te blijven. Als organisatie kun je hierbij denken aan het inzetten van workshops, kwaliteitenscans, interactieve trainingen voor leidinggevenden, adviesgesprekken en persoonlijke coaching.

Duurzame Inzetbaarheid

In de workshop Duurzame Inzetbaarheid (DI) wisselen we met leidinggevenden en medewerkers van gedachten over het thema duurzame inzetbaarheid. Wat is de definitie van Duurzame Inzetbaarheid. Waarom is DI van belang voor beide partijen? Tijdens een ‘rondetafelgesprek’ gaan we het gesprek aan met de deelnemers. Doel van de workshop is bewustwording en een gevoel van urgentie.

• Opstap tot een duurzaam en toekomstgericht beleid
• Beleid om medewerkers fit, vitaal en vakbekwaam aan het werk te houden
• Inzicht, bewustwording en concrete handvatten voor inzetbaarheid van deelnemers

Waarom de workshop Duurzame Inzetbaarheid?

Het belang van de inzetbaarheid van je medewerkers is een gezamenlijk belang. Zij moeten langer werken, anders werken, gezonder werken… Steeds meer bedrijven denken hier over na én willen concreet vorm gaan geven aan het thema Duurzame inzetbaarheid.

De workshop DI is een eerste stap richting een stevig toekomstgericht personeelsbeleid. Waarmee je medewerkers betrekt en medeverantwoordelijk maakt voor hun eigen inzetbaarheid.

• DI wordt een gezamenlijke verantwoordelijkheid
• Bewustwording wat het thema inhoudt en de gevolgen daarvan
• Inzicht in persoonlijke belastbaarheid
• Aanzetten om te blijven ontwikkelen

Hoe ziet de workshop eruit?

In een workshop (altijd op maat) wordt met leidinggevenden en medewerkers van gedachten gewisseld over het thema duurzame inzetbaarheid. Wat is dat eigenlijk? En waarom is het belangrijk voor beide partijen? Tijdens een ‘rondetafelgesprek’ gaan we het gesprek aan met de deelnemers. Doel van de workshop is bewustwording en een gevoel van urgentie.

Zelfinzicht

Met de Werkscan, een online vragenlijst ontwikkeld door het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum, krijgen medewerkers inzicht in hun persoonlijke inzetbaarheid. Deze beoordelen wij samen vanuit zes aandachtsgebieden: gezondheid,leefstijl, werkbelasting, werk-privébalans, scholing en mobiliteit. De medewerker kan in een adviesgesprek met een werkscan deskundige mogelijke stappen concreet maken om zijn/haar inzetbaarheid te vergroten.

Beweging

Om langdurig een goede werkprestatie te leveren, zijn fysieke en mentale belastbaarheid belangrijk. Dat geldt ook voor het up-to-date houden van kennis en vaardigheden. Werkgevers stimuleren de ontwikkeling van medewerkers op deze aandachtsgebieden door hen, waar nodig, concrete leermogelijkheden te bieden. Wij hebben coachings- en trainingstrajecten ontwikkeld die heel gericht de inzetbaarheid bevorderen.

 • Ronde tafel gesprek over DI
 • Een werkscan voor inzicht in eigen inzetbaarheid
 • Fysieke en mentale inzetbaarheid onder de loep
 • Mogelijkheid voor individuele coachtingstrajecten om aandachtspunten op te volgen
Waarom kies je voor een workshop DI bij MEPD?

MEPD is een professionele en zeer ervaren partij. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken onafhankelijk. MEPD levert maatwerk. We stemmen de workshop altijd af met de opdrachtgever.

 • Ruim 25 jaar ervaring met mensen en techniek
 • Landelijke dekking: 7 vestigingen
 • Gecertificeerde loopbaanadviseurs
 • Maatwerk
Paul Trainer Di 2

Trainer Paul Bongers over de workshop

"Na de workshop is er een beter beeld van het belang van duurzame inzetbaarheid. Deelnemers zijn zich bewust van de eigen inzetbaarheid. Denken na over hun functie, vitaliteit en vakbekwaamheid: Kan ik deze functie over vijf jaar nog steeds uitvoeren? Bestaat mijn functie nog wel over vijf jaar? En hoe kan ik zelf in beweging komen? Hierdoor kunnen interessante ontwikkelingen ontstaan. Voor zowel de deelnemer als werkgever."

We adviseren je graag verder!

We helpen je graag verder bij vragen over het thema Duurzame Inzetbaarheid en/of met een advies over deze workshop.