KnipselMotor

Waarom ontwikkeling werkt!

Het belang van ontwikkelen blijft toenemen. We werken langer door waardoor we ons moeten blijven ontwikkelen!

 Medewerkers hebben behoefte aan ontwikkeling, zo kan het zijn dat ze door willen groeien naar een hogere functie of gespecialiseerd willen worden in een bepaald vakgebied. Dit zijn allemaal drijfveren die iemand aan kunnen sporen tot het verder ontwikkelen van zichzelf. Lees hier meer over waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is.

Continu leren en ontwikkelen geeft medewerkers de mogelijkheid nieuw gedrag aan te leren en voorkomt dat zij terugvallen in oud (ongewenst) gedrag. Zo kan de organisatie stappen vooruitzetten, de wendbaarheid vergroten en soepeler inspelen op de veranderingen vandaag de dag’

Aantrekkelijk voor zowel werkgever als medewerkers

Uiteraard profiteert niet alleen je organisatie van opleiding en ontwikkeling. Je medewerker profiteert zelf nog veel meer van zijn eigen ontwikkeling. ‘Op de eerste plaats is een ontwikkelde medewerker aantrekkelijker op de arbeidsmarkt. Betere kwalificaties zorgen voor een stevigere duurzame inzetbaarheid. Daarnaast neemt de loyaliteit en productiviteit van ontwikkelde medewerkers toe. Doordat de medewerker zich blijft ontwikkelen hebben ze vaak meer plezier in hun werk dan collega’s die niet aan hun persoonlijke ontwikkeling kunnen werken. Medewerkers presteren daarom beter. De loyaliteit van medewerker neemt dus toe, terwijl veel organisaties juist de hand op de knip houden omdat ze bang zijn dat een opgeleide medewerker sneller vertrekt. Organisaties doen zichzelf daarmee te kort. Medewerkers werken tegenwoordig inderdaad minder lang bij dezelfde werkgever, maar een opleiding kan er juist voor zorgen dat ze meer waardering voor hun werkplek voelen. Daar komt bij dat organisaties het opleiden van personeel als een gezamenlijke verantwoordelijkheid moeten zien. Als elke medewerker zich ontwikkelt, profiteert iedereen ervan. Een opgeleide medewerker vertrekt, maar je krijgt er ook een ontwikkelde medewerker voor terug.

Persoonlijke ontwikkeling wordt dus steeds belangrijker. Niet alleen bij de medewerker, maar ook bij de werkgever. Vaak staat er in een vacature aangegeven of er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en/of doorgroeimogelijkheden. Daarnaast vindt elke werkgever het een plus om tijdens het sollicitatiegesprek te horen dat de potentiele medewerker leergierig is.

Lees ook: Hoezo ontwikkelen en het maximale uit mezelf halen?

Bron: Expert HR

< Terug