shutterstock_61509097

Kom in beweging!

Meer aandacht voor gezondheidsproblemen. Duurzame inzetbaarheid is van groot belang voor een proactief vitaliteitsbeleid.

Verschillende organisaties vragen samen met de SER om in het regeerakkoord een plaats in te ruimen voor preventie van gezondheidsproblemen. Dat is hard nodig vinden de opstellers, omdat vandaag de dag mensen steeds ouder worden. In de toekomst zorgt dit voor meer chronisch zieke medewerkers, omdat men langer doorwerkt.

Voorkomen is goedkoper

Er ontstaan grote gezondheidsverschillen volgens de opstellers van de brief aan het kabinet. Niet iedereen kan even makkelijk gezond en werkend oud worden. De risico’s van langer doorwerken in fysiek zware beroepen zijn inmiddels wel bekend. De kosten voor de zorg zullen zonder extra maatregelen verder toenemen. Preventie is hierbij essentieel; langdurige gezondheid en preventie kan voorkomen dat de last van een eenmaal ingetreden ziekte erger wordt.

Duurzame inzetbaarheid

De briefschrijvers willen samen met overheid de komende tijd preventie een noodzakelijke impuls geven. Specifiek voor de arbeidsmarkt is meer aandacht nodig voor duurzame inzetbaarheid, als onderdeel van breder beleid gericht op preventie van uitval. Hierbij is aandacht nodig voor de verschillen in belastbaarheid tussen beroepen en het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. De SER wil graag met de informateur en het nieuwe kabinet in overleg gaan over de vraag hoe bedrijfsorganisaties preventie voor gezondheid de komende tijd kunnen versterken.

Vitaliteitsbeleid

De gezondheid en tevredenheid van medewerkers moet serieus genomen worden als werkgevers de moraal willen verbeteren, de productiviteit willen verhogen en hun medewerkers willen behouden. Dit begint meestal bij het bevorderen van het welzijn van medewerkers met het invoeren van een vitaliteitsbeleid. Dit pakt tevens het personeelsbehoud aan en vermindert verzuim. Een dergelijk beleid spreekt liefst alle personeelsleden aan en inspireert tot een aanhoudende verandering. Daarom is een creatieve benadering van welzijn in het bedrijf noodzakelijk.

Kom in beweging!

De eerste stap naar gezondheid is om gezondere gewoontes aan te moedigen. Neem de trap in plaats van de lift, kies voor groentes in plaats van de verleidelijke kroketten in de kantine, maak een wandeling tijdens de lunch, of ga naar het toilet op de andere etage. Hierna kunnen verbeteringen van de leef- en werkstijl volgen, zoals de introductie van ergonomisch kantoormeubilair.

Fundamentele verandering is nodig

Belangrijk is dat een vitaliteitsbeleid de manier van werken fundamenteel verbetert. Kantoormedewerkers zitten het grootste deel van hun dag en online communicatie zorgt ervoor dat we nauwelijks nog in de benen komen. Dit is vaak de oorzaak van gezondheidsproblemen. Zorg voor een goede werkomgeving en een gezonde levenswijze op kantoor. Zo behoud je talenten en breng je het personeel in beweging!

Bron: Over Duurzame Inzetbaarheid

< Terug