stress

Helft van de Nederlanders heeft lichamelijke klachten door stress


Meer dan de helft van de Nederlanders heeft last van lichamelijke klachten door stress. De meest voorkomende klachten zijn: een gespannen nek en schouders, vermoeidheid en een onrustig gevoel. Dit blijkt uit onderzoek van Gezondheidsnet.

Uit dit onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de ondervraagden meerdere keren per week stress ervaart. 28% heeft bijna elke dag stress.

Oorzaken van stress op het werk
• Gezondheid (33%)
• Zorgen om de kinderen (25%)
• Werkgerelateerd (19%)
• Financiële problemen (19%)
• Zorgen om naasten (18%)

25% van de ondervraagden gaf aan regelmatig op te zien tegen een (werk)dag en meer dan de helft is een paar keer per week uitgeput aan het einde van de dag.

Slaapproblemen door stress
Lichamelijke klachten zorgen voor stress en piekeren, maar ook voor slaapproblemen. Gezondheid is een grote factor van slapeloze nachten. Meer dan de helft van de ondervraagden wordt vermoeid wakker. Dit zorgt voor een slechte start van je werkdag.

Actief of passief?
Er zijn veel mensen die stress ervaren en daarover wel eens met een hulpverlener hebben gesproken. Toch onderneemt niet iedereen actie bij stress, omdat men denkt dat het vanzelf weer overgaat. Gelukkig onderneemt een kwart van de ondervraagden wel wat tegen stress. Zij zijn actief bezig om de situatie te veranderen.

MEPD richt zich ook op stresshantering. Wij hebben ervaren en goed opgeleide stresscoaches die je hierbij kunnen helpen. Interesse of vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bron: Hr Base

< Terug