01 Jan Gesprek
Vraag & antwoord

Ik wil me ontwikkelen (Ontwikkeling)

 • Hoe werkt een loopbaantraject?

  Wil je graag weten of er meer in je zit dan nu blijkt? Dan is een loopbaantraject een uitkomst. Het geeft je namelijk inzicht in je kwaliteiten, talenten en drijfveren. Waar ben je goed in en waar word je blij van? Met de uitkomst van het assessment heb je een beter inzicht in je eigen gedrag en talenten. Dit geef stof (en aandacht) tot nadenken! Samen met onze loopbaanadviseur kun je je toekomst uitstippelen. Blijf je zitten waar je zit of ga je op zoek naar nieuwe kansen. De keus is aan jou!

 • Ik twijfel over mijn werk. Is dit waar ik echt blij van word?

  Vaak komt er een moment in je leven, dat je je afvraagt: 'Is dit het nou?' Een loopbaan- ontwikkeltraject bij MEPD kan je helpen je talenten, mogelijkheden en drijfveren inzichtelijk te krijgen. Waardoor jij je eigen vraag kunt beantwoorden. Een mooie zoektocht! Of je gaat een nieuwe stap maken of je vindt rust en blijft zitten waar je zit.

 • Ben ik geschikt voor een leidinggevende functie?

  Ambieer je een leidinggevende functie? Dan wil je graag weten of je daarvoor geschikt bent. Een goed instrument hiervoor is het volgen van een ontwikkel assessment. Waar liggen jouw kwaliteiten en mogelijke verbeterpunten? Op basis van jouw vraag gaan we aan de slag en geven wij de handvatten om je verder te ontwikkelen.

Vanessa Reuvekamp

Vanessa Reuvekamp | E-MAIL

geeft antwoord

Ik wil weer inzetbaar zijn (Re-integratie)

 • Ik ben langdurig ziek, hoe verder?

  MEPD helpt mensen om na hun ziekte terug keren in de huidige functie (1e spoor traject). In sommige gevallen lukt het echter niet om de voormalige functie uit te voeren. Dan is er sprake van een 2e spoor traject. Wij begrijpen dat dit impact heeft. Samen met de kandidaat kijken we naar de mogelijkheden en hoe we deze kunnen realiseren. Onder andere door het inzetten van testen en sollicitatietrainingen. Je staat er niet alleen voor.

 • Hoe vergroot ik mijn kans op een baan, nadat ik uitviel?

  Je huidige werk niet meer kunnen uitvoeren, is vervelend. Dat begrijpen we bij MEPD. Samen met jou en je werkgever kijken we wat nog wèl kan. We onderzoeken waar je sterke punten liggen en waar je blij van wordt. En welke functies daarbij passen. We zoeken samen een nieuwe, passende uitdaging. Werk maken van je leven, noemen wij dat.

 • Wat is een 2e spoortraject?

  Wanneer iemand niet kan terugkeren in zijn/haar oude (of aangepaste) functie bij de eigen werkgever. En er bij een andere werkgever gezocht moet worden naar een nieuwe werkplek. Dat noemen we een 2e spoortraject.

 • Wat is een 1e spoortraject

  In een 1e spoortraject kijken we samen met je werkgever wat er binnen het bedrijf mogelijk is voor jou. Vaak is dat meer dan jij en je werkgever denken. We wegen de belangen van beide partijen zorgvuldig af in het vinden van goed passende oplossingen.

Yvonne Oldenhof

Yvonne Oldenhof | E-MAIL

geeft antwoord

Ik zoek werk na ontslag (Outplacement)

 • Ik ben ontslagen. Wat nu?

  Ga niet overhaast te werk. Laat het nieuws eerst even bezinken. Geef je emoties de ruimte. Maar wacht ook weer niet te lang met zoeken naar een nieuwe baan. Heb je de mogelijkheid om via je werkgever voor een outplacementtraject te kiezen? Dan is het waardevol om daar gebruik van te maken. In zo'n traject coachen wij jou bij het verder ontdekken van kwaliteiten en talenten, het (opnieuw) solliciteren door onder andere sollicitatietrainingen, een drijfveren analyse, etc. Zo bereiden we jou voor op sollicitatiegesprekken.

 • Hoe kan ik weer zo snel mogelijk aan de slag gaan?

  In het outplacementtraject van MEPD word je klaargestoomd voor een nieuwe baan. We weten wat een ontslag met je doet en geven ruimte voor je emoties. Maar pakken de draad ook weer op. We focussen op het positieve. Wat zijn jouw kwaliteiten en waar word je blij van. Vervolgens helpen we jou met solliciteren en bereiden we je voor op je nieuwe baan!

 • Hoe ga ik verder na een reorganisatie?

  Een reorganisatie heeft vaak een grote impact op je leven. Zowel werk als privé. Praten helpt daarbij. Dit kan zijn met iemand in je directe omgeving. Maar het kan ook prettiger zijn om met iemand te praten, die ervaring heeft met dit soort zaken. Die iets verder van jou weg staat. Die ervaring hebben wij, wij zijn er voor jou en je vragen.

 • Krijg ik een ontslagvergoeding?

  Afhankelijk van het aantal dienstjaren en je leeftijd kom je in aanmerking voor een bepaalde ontslagvergoeding. Dit staat in het sociaal plan en is geregeld in de wet ‘transitievergoeding’.

 • Wanneer moet ik mijn WW aanvragen?

  Je kunt vanaf één week voor jouw eerste WW-dag een WW-uitkering aanvragen. Pas dan heeft het UWV de salarisgegevens van jouw werkgever ontvangen. Deze hebben zij nodig om over jouw uitkering te beslissen. Het UWV kan je dan snel laten weten of je recht hebt op een WW-uitkering. Vraag een WW-uitkering wel tot uiterlijk één week na je laatste werkdag aan.

  Kijk op uwv.nl voor alle informatie.

Danielle Hummelink

Danielle Hummelink | E-MAIL

geeft antwoord

Vragen voor je werkgever

 • Wat is de rol van de werkgever bij ontslag?

  De rol van de werkgever is er te zijn voor de ontslagen mensen. Maar zeker ook voor de mensen die blijven. Het bedrijf en de zaken hebben de volledige aandacht nodig. Een goed outplacementbureau ontzorgt de werkgever en zorgt voor de medewerkers, die de organisatie moeten verlaten. 

 • Hoe kan je werkgever jou helpen om fit en vitaal te blijven?

  Vitaal blijven (werken) begint met bewustwording. Met de workshop 'Duurzame Inzetbaarheid' krijg je inzicht in je eigen vitaliteit en handvatten hoe je deze kunt verbeteren. In jouw belang, maar ook zeker in het belang van je werkgever. Coachingstrajecten kunnen je inzetbaarheid verder bevorderen.

 • Hoe stimuleert een goede werkgever haar medewerkers?

  Dit is natuurlijk verschillend per persoon. De ene persoon wordt gedreven door afwisseling. De ander door kennis of weer iets anders. Onderzoek wijst uit dat de meeste medewerkers gemotiveerd blijven door aandacht. Aandacht die ze krijgen van hun leidinggevende. 

  Medewerkers kunnen gebruik maken van ze hulpmiddelen als testen, assessments voor ontwikkeling in combinatie met persoonlijke coaching. Wil je wilt weten waardoor jij gemotiveerd blijf? Kun je bijvoorbeeld een drijfveren-analyse doen. Dit geef stof (en aandacht) tot nadenken!

 Jan Rozema

Jan Rozema | E-MAIL

geeft antwoord