Outplacement

Zoeken naar kansen

voor werkgevers

Samen zoeken naar nieuwe kansen. Dat is maatwerk 

Of het nu een reorganisatie betreft, een conflict of een mismatch is: soms moet je afscheid nemen van één of meerdere medewerkers. De outplacement aanpak van MEPD biedt een houvast. We hebben 25 jaar ervaring met outplacementtrajecten in de technische sector; van de eerste opvang en verwerking tot het zoeken naar een nieuwe baan en (weer) leren solliciteren. We kennen de branche, hebben een uitgebreid netwerk en weten waar nu en in de toekomst behoefte aan is.

Onze deskundige loopbaanadviseurs gaan samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden. De medewerker komt in dienst bij een nieuwe werkgever of kan via MEPD gedetacheerd worden. Onze stichting is aangesloten bij de pensioenfondsen PMT en PME. Zo blijven ook bij detachering de opgebouwde pensioenrechten onaangetast. In dit kader kan ook de ‘MUP’, een arbeidsovereenkomst Met Uitgestelde Prestatieplicht, een interessante optie zijn. Dit hangt echter van de persoonlijke situatie af. Outplacement is altijd maatwerk. 
 • Individueel

  Aandacht voor de persoon

  Bij een individueel outplacementtraject is er naast aandacht voor de situatie van jouw medewerker nadrukkelijk ruimte voor de persoonlijke voorkeuren. We gaan actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden en andere sporen, waarbij we keuze hebben uit verschillende technieken en methoden. Om snel te kunnen schakelen neemt de loopbaanadviseur de medewerker bij de hand en komt met praktische adviezen en biedt handvatten.

 • Collectief

  Samen sta je sterk

  Soms is het beter om samen, in een kleine groep, de zoektocht naar een nieuwe baan in te gaan. Het is voor de medewerker inspirerend en motiverend om met lotgenoten te kunnen praten en ervaringen te delen. De successen van anderen geven energie, eventuele tegenslagen zijn een leerschool. Of een collectief traject de juiste weg is, hangt af van meerdere factoren. We denken graag mee wat in de situatie van jouw bedrijf het meest passend is.

 • MUP

  Bijna met pensioen

  Voor medewerkers die bijna de pensioengerechtigde leeftijd hebben is een ontslag extra zwaar. Hun zoektocht naar een nieuwe baan is lastig. MEPD biedt hen voor wie het werk eindigt en binnen afzienbare tijd met (vroeg)pensioen gaan, onder bepaalde voorwaarden, een arbeidsovereenkomst Met Uitgestelde Prestatieplicht (MUP) aan. Het traject geeft ze een stuk zekerheid tot aan het pensioen en kan een prima oplossing zijn voor individuele situaties. Onze stichting is namelijk aangesloten bij de pensioenfondsen PME en PMT en hanteert de CAO Metalektro.

  Wat MUP inhoudt
  Na het ontslag komt de ex-medewerker in dienst bij MEPD. Hij ontvangt een vast inkomen en bouwt verder aan volledige pensioenrechten. De hoogte van het inkomen is afhankelijk van verschillende factoren. Een MUP-regeling is altijd maatwerk. Het zoeken naar de balans tussen de belangen van werkgever en medewerker. MEPD begeleidt en ondersteunt. 

 • Detachering

  Opstap naar een nieuwe baan

  MEPD kan medewerkers bij bedrijven in de techniek detacheren. De medewerker komt bij MEPD in dienst en wordt vervolgens geplaatst. Detachering kan in een aantal gevallen een uitstekende oplossing zijn. De medewerker blijft aan het werk, houdt kennis en kunde op peil en doet bij verschillende organisaties ervaringen op. Ook blijft de medewerker aangesloten bij het CAO Metalelektro en het bedrijfstakpensioenfonds PME of PMT.

  Bij bedrijven in de klein metaal detacheren we medewerkers via onze Stichting Metaal en Techniek Personeelsdiensten (MTPD). Hoewel sommige medewerkers genieten van de afwisseling en veelzijdigheid van detachering, blijkt deze manier van werken voor velen een opstap naar een nieuwe, vaste baan. 

Outplacement, samen werken we aan jouw toekomst

Agnes Hendriks

Loopbaanadviseur
agnes.hendriks@mepd.nl
0850 43 19 09

Anja Hartgerink

Loopbaanadviseur
anja.hartgerink@mepd.nl
0850 43 19 10

Christien Schneider

Loopbaanadviseur
christien.schneider@mepd.nl
0850 43 22 40

Connie de Vries

Loopbaanadviseur
connie.devries@mepd.nl
0850 43 19 14

Danielle Hummelink

Loopbaanadviseur
danielle.hummelink@mepd.nl
0850 43 19 15

Ellen Soepenberg

Loopbaanadviseur
ellen.soepenberg@mepd.nl
0850 43 19 16

Etienne van Rooij

Loopbaanadviseur
etienne.vanrooij@mepd.nl
0850 43 19 17

Gerard Kikstra

Loopbaanadviseur
gerard.kikstra@mepd.nl
0850 43 19 19

Gerrit-Jan de Jong

Loopbaanadviseur
gerrit-jan.dejong@mepd.nl
0850 43 19 20

Joanne Bouwers

Loopbaanadviseur
joanne.bouwers@mepd.nl
0850 43 19 25

Marijke van der Meulen

Loopbaanadviseur
marijke.vandermeulen@mepd.nl
0850 43 19 28

Martine Weghorst

Senior loopbaanadviseur
martine.weghorst@mepd.nl
0850 43 19 29

Mieke van Luijk

Loopbaanadviseur
mieke.vanluijk@mepd.nl
0850 43 22 46

Monique Nieuwenhuis

Loopbaanadviseur
monique.nieuwenhuis@mepd.nl
0850 43 19 31

Paul Bongers

Productmanager | Loopbaanadviseur
paul.bongers@mepd.nl
0850 43 19 32

Rob Schlör

Loopbaanadviseur
rob.schlor@mepd.nl
0850 43 19 35

Yvonne Oldenhof

Loopbaanadviseur
yvonne.oldenhof@mepd.nl
0850 43 19 39

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen rondom jouw arbeidssituatie

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Begin hier met werken aan je leven

Beginnen met werken aan je leven kan op onze 7 regiokantoren in Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Hengelo (OV). Daarnaast werken we soms op verzoek op projectlocaties. We zijn dichtbij en reageren snel.