Techniek200011
Terug

Hoe onderscheid je je in de strijd om talent? Bied doorgroei mogelijkheden!

Het aantrekken van jonge medewerkers is moeilijk. Hen vervolgens behouden is een nóg grotere uitdaging. De ‘war for talent’ wordt alleen maar groter. Hoe ga je deze strijd met succes aan? De meest voorkomende reden waarom jonge medewerkers bij je komen werken? Doorgroeimogelijkheden. Waarom stoppen ze bij jou? Het tekort eraan.

Doorgroeimogelijkheden dus

Jonge medewerkers zijn zich er erg van bewust dat zij nog volop in ontwikkeling zijn. Het percentage dat kiest voor opleiding en ontwikkeling als eerste keuze ligt drie keer hoger dan diegenen die kiezen voor cash of bonussen.

Het is belangrijk dat zij ook tijdens het werken nieuwe kennis opdoen. De kans krijgen verder te komen in hun werkveld. De mogelijkheid tot doorgroeien in een organisatie zorgt ook voor extra motivatie tijdens het werken. Het geeft medewerkers iets om naar uit te kijken. Door tijd te investeren in de ontwikkeling van deze jonge medewerkers is het mogelijk om als organisatie nieuwe werkplekken te vullen met vertrouwde medewerkers. Op de lange termijn is het laten doorgroeien van zo’n werknemer dus ook in het voordeel van de organisatie.

Hoe zorg je voor doorgroei mogelijkheden?

• Geef ze een goede coach of mentor. De jonge generatie gelooft dat het werken met sterke coaches en mentors een belangrijk onderdeel is van hun ontwikkeling.

• Investeer in hen. Wanneer je medewerkers goed behandelt en faciliteert, waarderen zij dit zeer. Ze zijn daardoor eerder geneigd hun kunsten in jouw organisatie te vertonen.

• Geef de kans om breed te ontwikkelen binnen de organisatie. Geef uitdagingen, ondersteun, leid hen op en laat ze een netwerk opbouwen.

• Stel een persoonlijk ontwikkelplan op, dat jong talent kan helpen bij hun carrière ontwikkeling.

• Geef dagelijks feedback over wat er goed gaat en wat er beter kan.

• Focus daarbij op de talenten. Denk daarbij aan het inzetten van een ontwikkelassessment. Het geeft jou en je medewerker een helder beeld van de talenten en ontwikkelpunten.

Contact met een loopbaanadviseur voor een ontwikkelassessment

Terug