Lr  Wouterluttikhuis® Jitskeschols2
Terug

Samen kom je verder!

Blog Wouter Luttikhuis, regiomanager Noord - Oost

In 2006 daalde ik voor het eerst op mijn racefiets een berg in Spanje af. Ik was samen met zes vrienden. Ik was veruit het traagst. Ging als een slak door de bochten en moest na iedere bocht bijtrappen om weer aan te sluiten. Ik had angst. Angst om te vallen en niet weten wat ik met mijn fiets kan. Mijn zwager daarentegen vloog zonder angst met 70 km per uur de bocht in. Mijn gedachte: ‘Als hij het kan én doet, dan moet het mij toch ook lukken!’ Daarna ging het bij mij ook snel beter. Door te luisteren naar de anderen, mijn voorganger te volgen en te leren vertrouwen. Mijn wielrenconclusie: Samen kom je verder en in dit geval ook nog eens sneller.

Vertrouwen op ‘samen’

Vertrouwen op ‘samen’ is er niet zomaar. Dat kost tijd. Vraag een goed lopend team hoe lang zij aan een succesvolle samenwerking hebben gewerkt. Waarschijnlijk blijven ze je het antwoord schuldig. Gemiddeld mag je hier toch wel een jaar of twee voor uit trekken. Of het gaat om een nieuwe manager, directeur of een strategie wijziging. Een organisatie verandert continu. Veranderingen, het samenstellen van teams en het aannemen van managers brengen onzekerheden met zich mee.

Onze relaties worstelen vaak met deze vragen

Past iemand binnen onze organisatie of ons team? Kan iemand meer dan hij nu laat zien? Benutten wij het volledig potentieel van onze mensen en dus onze groep? Vragen waaraan wij binnen MEPD samen met onze relaties werken. Vanuit verschillende vormen van onze dienstverlening. Denk hierbij aan assessments, waarin we het potentieel van mensen in kaart brengen. Natuurlijk in combinatie met de context waarin mensen moeten werken. Maar zo ook aan leiderschap- en teamontwikkeling. En wat dacht je van duurzame inzetbaarheid.

Ontwikkeloplossingen door Co-Creatie

Persoonlijk vind ik duurzame ontwikkeling een mooie vertaling van de huidige arbeidsmarkt. De afgelopen jaren is de vraag van onze relaties binnen de techniek verschoven. Waar vroeger veel vraag was naar outplacementactiviteiten is er, mede door de schaarste en nieuwe inzichten, veel meer vraag ontwikkeloplossingen.

Deze oplossingen hebben we gezocht én gevonden bij een aantal (inmiddels vaste) samenwerkingspartners. Ik wil hen bedanken voor het creëren van nieuwe mogelijkheden voor het bedienen van klantbehoeftes.

✔ Allereerst René de Baaij, die zich met veel passie voor de techniek inzet bij onze klanten. Zijn specialiteiten: Leiderschap, veranderkunde en coaching. Sinds 2017 verzorgt René voor MEPD leiderschapstrajecten, hij coacht teams en begeleidt organisaties op het snijvlak van organisatie en strategie.

✔ Ook onze samenwerking met Talentlens is doorontwikkeld. Ralf, Rik en Nina ondersteunen in onze behoeftes bij het objectiveren van mens en potentieel door ons oplossingen voor onze assessments te bieden.

✔ Onze opdrachtgevers vragen ook om concrete oplossingen op het gebied van HR. Daarom werken wij samen met een vaste kern zelfstandige professionals.

✔ En tot slot onze meest recent samenwerking! Samen met Lieke Sluis-Hoogerwerf hebben we een programma ontwikkeld om Samensturing en Leiderschap te organiseren.

Samen kom je verder

Ik ben trots op deze co-partners. En zeker ook op mijn team en collega’s. Dat zij open staan voor nieuwe vormen van dienstverlening. En nog meer, dat wij in staat zijn om samen naar onze doelen te kijken met veel werkplezier, humor en relativeringsvermogen. Zoals wij bij MEPD zeggen: Ontwikkeling werkt.

Meer weten over onze ontwikkeloplossingen? Neem contact op met Wouter!

Lees ook het blog van collega Marc over de mogelijkheden van vervroegd pensioen: Een leven lang werken?

Terug