Ambities Waarmaken Web
Terug

Je ambities waar maken? We geven je vijf tips! 

Eigen initiatief is van essentieel belang bij groei en ontwikkeling. Én het waarmaken van je ambities. Wanneer je iets wilt, moet je er voor gaan! Het komt niet vanzelf aanwaaien. Laat jezelf zien, pak kansen en mogelijkheden aan en blijf jezelf ontwikkelen. Vijf tips hoe jij je ambities waar kunt maken.

1.MAAK JE AMBITIES KENBAAR

Maak je ambities kenbaar bij je leidinggevende. Hoe wil je verder komen als niemand weet welke kant je op wilt. Vaak zijn we bang om ambities kenbaar te maken. Bang dat ze het niet in je zien of dat er geen plek voor is. Mocht dit het geval zijn? Dan is dit niet de juiste werkgever voor je!

Durf te delen met je leidinggevende wat jij wilt. Durf te vragen wanneer je een stap kunt maken in functie of salaris en welke doelen je daarvoor moet behalen. Ben je nieuw in een organisatie of functie? Geef jezelf minimaal een jaar om je baan volledig onder de knie te krijgen en wees ondernemend.

2. STEL EEN ONTWIKKELPLAN OP

Als jij echt verder wilt komen, dan gaat je leidinggevende samen met jou kijken waar je heen wilt en hoe je hier kan komen. Maak je verwachtingen helder en zorg dat je op één lijn zit. Stel samen een Persoonlijk Ontwikkelplan op met te volgen stappen.

Wat word je focus voor het komende half jaar? En het half jaar daarna? Wat zijn je sterke en zwakke punten? Waar ga je aan werken en hoe ga je hier aan werken?

3. WAT IS HAALBAAR OP JE HUIDIGE PLEK

Vaak zijn we bang voor een nieuwe stap. Terwijl dit soms juist de beste keus kan zijn. Kijk om je heen, ga ergens praten en als het goed voelt, dan weet je het!

Time to go en soms is het nog even te vroeg. Wellicht is je huidige werkgever nog een goede leerschool, maar zal niet je eindbestemming zijn. Zolang je ergens zit waar je veel kan leren en nog mooie kansen liggen, BLIJF daar dan! Is het een doodlopend spoor, GA!

4. WERKGEVERS WILLEN INVESTEREN IN JOU

Steeds meer werkgevers zijn bereid om opleidingen te betalen en mee te denken. Ze lopen hier alleen niet mee te koop. Doe daarom je huiswerk, wat zou je willen, waarom zou je dit willen, wat wil je er mee bereiken en wat is de toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Als jij dit plan aan een werkgever voorlegt, inclusief een kosten plaatje dan maak je goede kans. Je bent serieus en gedreven en dat is wat een werkgever wil zien. Wees niet bang voor een eventuele studieovereenkomst. Het is steeds normaler dat een nieuwe werkgever een eventuele oude studieschuld overneemt.

5. VOORKOM HET SCENARIO VAN GEMISTE KANSEN

Het kunnen ambities zijn die je naar de uitgang drijven. Het kan ook zijn, dat iets je niet aanstaat in de organisatie. Ook dan geldt: “Durf het kenbaar te maken.” Anders dreigt het scenario van gemiste kansen.

Soms kan een probleem op het werk zo erg zijn, dat je je genoodzaakt voelt ziet om te vertrekken. Wanneer je dit besluit neemt, mis je een uitgelezen kans! Realiseer je dat je dan daadwerkelijk het verschil kunt maken en een verandering kunt brengen.


Bekijk hier een Persoonlijk Ontwikkelplan Voorbeeld (POP)

Check hier de talentenscan

Terug