Teamwork2
Terug

Het geheim van een succesvolle organisatie?

Waarom de ene organisatie succesvoller is dan de andere? En waarom is de ene medewerker gelukkiger en succesvoller is? Het heeft alles te maken met de mate van verbondenheid die medewerkers voelen met de organisatie.

Zit in de verbondenheid van je mensen!

Heb jij als leidinggevende het idee dat je team niet voldoende succesvol is? Kijk dan eens naar de mate van verbondenheid in je team. Zijn je mensen echt betrokken? Voelen ze zich thuis op hun werk en hebben ze het gevoel dat ze er bij horen?

Maximale verbondenheid in je team en/of organisatie kun je creëren door vier elementen:

1 Creëer veiligheid

Medewerkers durven in een onveilige omgeving niet te zeggen wat zij denken. Ze zijn niet eerlijk over hun behoeftes en verlangens. Er heerst een sfeer van perfectie, fouten maken is uit den boze en kwetsbaar gedrag wordt niet gewaardeerd. Mogelijk overheerst de angst. Angst om bijvoorbeeld afgerekend te worden, af te gaan, er niet bij te horen of te falen.

2 Respecteer autonomie

Medewerkers voelen zich verbonden met elkaar als ze verbonden zijn met zichzelf. Dit betekent dat mensen zichzelf kennen, maar ook de mogelijkheid en ruimte krijgen om hun talenten en kwaliteiten in te zetten. Pas dan staan je mensen echt in hun kracht. Dit kan alleen maar als je vertrouwen geeft! Jij als leider moet je mensen vertrouwen geven en niet te veel controleren. Controle roept namelijk verzet en weerstand op. Het zorgt ervoor, dat mensen in de vechtstand gaan staan of zich terugtrekken.

3 Waardeer wat er is!

We zijn kritisch. We richten ons vaak op wat niet goed gaat. We willen verandering en verbetering. Hierdoor staan we niet meer stil bij wat goed gaat. En waarderen niet meer wat er wel is. Als medewerker, is niets zo frustrerend om steeds te merken dat dingen anders moeten. Je geeft hiermee het signaal af dat er geen aandacht en waardering nodig is voor wat er bereikt is.

4 Formuleer een gemeenschappelijk doel, een gezamenlijke missie

Mensen voelen zich verbonden als er een gemeenschappelijk doel is. Een herkenbare missie binnen de organisatie is voor veel medewerkers iets om naar toe te werken. Zorg er wel voor dat je deze missie niet oplegt, maar gezamenlijk tot stand komt. Ga als leider naast je team staan en luister naar wat ze willen en kom zo tot een gemeenschappelijk doel / missie.

Opdracht

Geef jouw team/organisatie een cijfer voor deze voorwaarden van verbondenheid. En bepaal waaraan je nog extra aandacht kunt besteden. Grote kans dat er nog wel wat werk te doen is.

Samen kom je verder!

MEPD kan je helpen bij het vergroten van de verbondenheid en versterken van teams het het leiderschapsprogramma: Samen kom je verder. Meer weten? Kijk hier!

Terug