de baan van je leven maak je zelf
Terug

De baan van je leven? Die maak je zelf!

Een leven lang werken bij één baas of in één functie lijkt definitief voorbij. De snel veranderende arbeidsmarkt vraagt om een andere grondhouding. Niet meer achteroverleunen, zodra de vaste baan binnen is. Maar continu blijven nadenken over je eigen inzetbaarheid. Hoe houd je je meerwaarde en vind je werk dat je goed ligt? Dat kan een grote uitdaging zijn. Ga je wisselen van werkgever of blijf je zitten om je daar verder te ontwikkelen? Je leidinggevende / werkgever heeft hier ook een belangrijk aandeel in!

De arbeidsmarkt verandert...

Maar gelukkig we hebben goed nieuws: We veranderen zelf ook! Waar je vroeger een contract tekende voor 25 jaar is dat nu heel anders. We zijn veel meer regisseur van ons eigen leven en ons eigen werk. Werk je ergens al 10 jaar? Dan heb je al meerdere keren bewust stilgestaan bij je toekomst: waar je over 5 jaar wilt staan. Krijg je geen energie meer van je werk? Dan spreid je je vleugels. Want stilstand is achteruitgang!

Ontwikkelen on-the-job

Het is een misverstand, dat je als medewerker van functie moet wisselen om je te kunnen blijven ontwikkelen. Soms komen er gedurende de loopbaan vanzelf veel taken bij, zodat er eigenlijk een nieuwe baan ontstaat. En dan is er ook nog jobcrafting. Je kunt zelf veranderingen in je baan aanbrengen. Door te laten weten welke taken je langer wilt doen en welke je juist heel interessant vindt. Uitdaging, afwisseling, leren en geen stressvol werk hebben zijn belangrijk. Zolang je fris en fruitig in hun loopbaan staat, is een baan voor het leven geen probleem.

Cruciale rol leidinggevende?

Voor leidinggevenden is het belangrijk, dat zij blijven investeren in mensen. Ben je ervan bewust, dat je hier zelf ook om kunt vragen. It takes two to tango. Maak afspraken met elkaar. Dialoog voeren is belangrijk. Spits het werk toe op jou als persoon. Vraag tijd om te experimenteren. Bijvoorbeeld 20 procent van de tijd om te leren, ontwikkelen, spelen en innoveren. Het is belangrijk dat je blijft werken aan je eigen ontwikkeling en ontplooiing. Dit kan door je te laten overplaatsen naar een andere afdeling. Of door een andere functie te accepteren. Het zorgt ervoor dat je creatief blijft. Als je werkgever ook af en toe de team samenstelling verandert, blijf je scherp.

Autonomie is waanzinnig belangrijk

Herken je het? De meeste medewerkers houden van autonomie. Een waanzinnig belangrijk kenmerk om stress te voorkomen en tevredenheid te verhogen. Wanneer je je betrokken voelt, een beetje eigenaar wordt van je afdeling, voel je je verantwoordelijk. Anders krijg je misschien wel last van 'werknemeritis': Als de baas voor je denkt, word je een beetje lui. Zorg dat jezelf actief je werk en loopbaan vormgeeft. Dat krijg je minder vragen en commando's van je leidinggevende.

Meer weten over ontwikkeling? Bekijk het gratis ontwikkeladvies voor 45-plussers
Meer weten over duurzame inzetbaarheid? Zie hier onze workshop


Terug