Hart Voor Medewerkers Website
Terug

Heb hart voor je medewerkers!  

Hoe goed ken je je medewerkers eigenlijk? Weet je wat hen motiveert? Waar hun hart sneller van gaat kloppen? Levensdoelen, verwachtingen en overtuigingen? Jouw hart voor je medewerkers betaalt zich terug. Zij raken erdoor gemotiveerd en kunnen hun passie en bevlogenheid kwijt in het werk.

Hoe help je je medewerkers om met hart en ziel aan het werk te gaan en blijven?


Met de volgende punten:

1. Communiceer met je mensen

Zo voor de hand liggend, maar ook zo belangrijk. Weet wat je medewerkers beweegt. Ken hun wensen en pijnpunten. Houd daar zoveel mogelijk rekening mee. Als je duidelijk hebt wat iemand wil én drijft, kan pas worden beoordeeld of hij op de juiste plaats in de organisatie zit. Belangrijk dus om te ontdekken wat ieders eigen drijfveren zijn. Heb er aandacht voor!

2. Luister naar je mensen

Met elkaar praten is nog steeds iets anders dan luisteren. Dat wordt te vaak vergeten. Luister écht naar wat iemand te melden heeft. Vraag door; het helpt je medewerker (en ook jezelf) om zaken duidelijk te krijgen.

3. Geef ruimte aan je mensen

Ervaart een medewerker de vrijheid om taken uit te voeren? Dan zal hij vaker initiatieven nemen en zelf oplossingen bedenken. Het uitdelen van strikte orders smoort creativiteit en initiatieven in de kiem. Het gaat voorbij aan het eigen denk- en oplossend vermogen van de medewerker in kwestie.

4. Geef je mensen feedback

Om je medewerkers gemotiveerd te houden, is regelmatig feedback geven essentieel. Een blijk van waardering op zijn tijd doet wonderen. Het meest effectief is om gewenst gedrag te belonen en een medewerker op zijn tijd een hart onder de riem te steken. Maar ook als een medewerker niet op koers ligt, geef je dit tijdig aan en kun je gaan bijsturen.

5. Stimuleer ideeën en neem ze serieus

Veel innovaties binnen bedrijven zijn afkomstig van medewerkers zelf. Een bedrijf dat ideeën serieus neemt, wakkert niet alleen het creatief vermogen en motivatie van de medewerkers aan. Hij kan ook profiteren van de resultaten ervan.

Lees ook het blog van Marijke over gedrag, drijfveren en persoonlijkheid

Lees meer over ontwikkeling en assessments

Terug