Paul Berg Marathon
Terug

Hardlopen als teamsport?

Blog Paul Bongers, Product Manager

Onlangs liep ik de Gletscher Trailrun Obergurgl: Een hardloopwedstrijd door de Oostenrijkse bergen van ruim 42 km met 2800 hoogtemeters.

Om 7u startte ik met mijn hardloopmaatje Jeroen. Jeroen is de snellere loper. We besloten dan ook om niet samen te lopen. De eerste kilometers gaan zeer voorspoedig. Jeroen in de top10. Ik op plek 40 en ik wil bij de eerste helft eindigen. Met 79 deelnemers zit ik goed op schema.

Maar dan…

Paadjes worden smaller, steiler, gaan over in rotsblokken. Hardlopen wordt snelwandelen. Snelwandelen wordt wandelen, wandelen wordt klimmen. Bij de 1e grote post (na 22 km op 3005m hoogte) kom ik Jeroen tegen. Ook hij heeft het zwaar. We kijken elkaar zwijgend aan. Bijna 5 uur onderweg én nog een lange weg te gaan.

We besluiten SAMEN verder te gaan.

Op rotspassages ga ik voorop. Via staalkabels, treden, sneeuwvelden. Waar mogelijk rennen we, Jeroen voorop. De passages zijn niet moeilijk, maar soms gewoon te steil om te rennen. Wisselend lopen we op kop en slepen elkaar erdoor.

Nog 2 km te gaan

Bij de laatste post horen we: ‘nog 2 km’. Samen gaan we er voor. Het blijken er 4 te zijn. Binnen de tijdslimiet finishen we: 10 uur en 26 minuten! Plaats 50 en 51. Blij en trots! Beseffend: Dit hadden we alleen niet gered.

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Contact met Paul ? Klik hier!

Lees ook het blog van Joost: Sta jij zelf aan het roer?

Terug