Compliments Website
Terug

Compliment geven op het werk? Dat kan niet vaak genoeg!

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. We hebben er een officiële dag voor nodig om elkaar te herinneren aan het belang.

We zouden het veel meer moeten doen: elkaar op het werk complimenten geven. We zijn er niet scheutig mee. Het kan ook zijn dat we het compliment gewoon niet zien. Je best doen en resultaten leveren hoort er toch gewoon bij? Dat is jammer, want met een compliment geven kun je zo veel meer bereiken.

Gebruik deze dag eens om extra (positieve) aandacht te geven aan je collega’s! Een oprecht compliment, gegeven op het juiste moment, kan het verschil maken tussen opgeven of doorzetten. Een compliment geven zou dus zomaar heel erg belangrijk kunnen zijn.

Het effect van een compliment

Als mensen een goed salaris krijgen (zich niet onderbetaald voelen), dan kan het geven van erkenning bepalend zijn voor iemands levensgeluk (wow, lees deze zin nog eens! Dit effect heeft een compliment…). Het hoeft niet altijd de manager of de werkgever te zijn die de erkenning geeft. Als je erkenning krijgt van collega’s of van klanten die je helpt, dan kan het effect op z’n minst even groot zijn. Mensen die nooit een pluim ontvangen of zien hoe anderen die wél krijgen, hebben meestal enorm last van spanningen. Een burn-out ligt op de loer. Of ze zetten de hakken in het zand en worden minder productief.

Een compliment kun je niet vaak genoeg geven. Het kan op allerlei manieren. Uit onderzoek blijkt dat oprechte persoonlijke waardering over de behaalde resultaten een sterke positieve invloed heeft op de mate van betrokkenheid en motivatie van medewerkers. En dat daarmee direct en indirect de winstgevendheid van je organisatie verbetert. Hoe meer uiting van waardering, hoe hoger de personeelsbetrokkenheid en hoe hoger de inzetbereidheid. Daar blijft het niet bij: Een hogere klanttevredenheid en winstgevendheid.

Lastig om een compliment te geven?

Hoe geef je een goed compliment? Door de manier waarop je complimenten geeft, af te wisselen. Van direct (‘Ik weet dat ik dit aan jou kan overlaten’) naar indirect (‘Hoe krijg je het toch voor elkaar om telkens zo snel te reageren?’) of non-verbaal met een vette duim en/of met een bosje bloemen erbij.

Het volgende kan je ook helpen:


  • Wat je aandacht geeft, groeit

Het helpt enorm als je weet wat je wilt versterken of vergroten. Kijk daarom met een waarderende blik naar de ander en zie wat van waarde is. Het helpt als je voortdurend naar de ‘volheid van het glas’ kijkt, ook al is het glas maar voor 10% gevuld. Focus op wat wel goed gaat. Het is heel verleidelijk om te vallen over de 90% die niet gevuld is. Waardeer de stapjes in de goede richting: in positief denken, woordkeuze, gedrag, of bijdrage aan een project.

  • Maak het concreet

De grootste fout die je kunt maken bij het uiten van waardering is, dat je niet specifiek bent. Ga een stapje verder dan een ‘goed zo!’ en ‘knap hoor! Dit soort complimenten zijn goed bedoeld. Maar wat is nu eigenlijk precies zo goed en zo knap? De ontvanger leert er weinig van. Wees dus preciezer: ‘Wat moedig van je, dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen in de groep’. Dat is meteen aanleiding tot de gouden regel: ‘als je het compliment ook tegen een hond kan zeggen is het niet goed genoeg!’

  • Maak complimenten over gedrag

Onderzoek wijst uit dat het veel effectiever is om proces-complimenten te geven, dan eigenschapscomplimenten. Zeg dus liever ‘Wat doe je dat slim!’, in plaats van ‘Wat ben jij slim!’. Met persoonsgerichte complimenten geef je een oordeel over iemands eigenschappen, dat oordeel kan vervolgens gaan ‘vastzitten’ en verdere ontwikkeling blokkeren. Procescomplimenten gaan over gedrag, inzet of inspanning. Ze benadrukken het leerproces.

Complimenten krijgen, liefst onverwacht, persoonlijk en niet in cijfers uit te drukken, is cruciaal. Bedenk alvast welke collega jij morgen een compliment gaat geven? Of misschien kun je niet wachten tot morgen? Laat je je waardering vandaag nog blijken?!

Mooi, dat je daar aandacht aan gaat geven, onze complimenten!

Terug