Coach Boks
Terug

Boos en verdrietig. Hoe ga je verder na een reorganisatie?

Reorganisatie, boventallig, fulltime-medewerker 50 jaar, kinderen, kostwinner. Het overkomt je. En nu?? Mijn functie zou komen te vervallen en de werkzaamheden zouden elders buiten Nederland worden ondergebracht. In eerste instantie schoot ik volledig in de stress en paniek. Hoe nu verder? Door mijn toenmalige werkgever werd me een outplacementtraject aangeboden. Deze heb ik met beide handen aangepakt.

Je hebt steun nodig

Als je met zo n situatie te maken krijgt, heb je echt hulp en steun nodig. Je bent boos, verdrietig en weet niet waar je moet beginnen, waarmee en hoe. Het outplacementtraject bracht me veel en ik heb veel geleerd.

Het heeft mijn belang op de eerste plaats gezet. Samen met mijn coach van MEPD hebben we een plan van aanpak opgesteld. Hierin gaf ik ook zelf aan wat voor mij extra aandachtspunten zijn. Gelukkig ben ik snel gaan omdenken. Ik had geen baan meer. Dus de focus ging op een andere baan, die me weer nieuwe uitdagingen en kansen voor de toekomst zou gaan bieden.

Samen toewerken naar een nieuwe baan

Na een aantal metingen gaf mijn coach aan, dat ik het best op mijn plaats zou zijn in een soortgelijke functie als dat wat ik deed. Samen hebben we in 3 maanden tijd veel sollicitatie vaardigheden geoefend en toe gewerkt naar een baan. Per 1 maart ben ik begonnen bij een groot levensmiddelenbedrijf als commerciële verkoop binnendienst medewerker. Een mooi bedrijf dat me weer kansen, uitdagingen en mogelijkheden biedt. Maar vooral een toekomst.

De situatie was best even lastig, maar ik ben MEPD en mijn coach zeer dankbaar met de steun die ze me hebben geboden. De begeleiding was zeer vakbekwaam. Mijn coach kon zich goed in mij als persoon en de situatie inleven. MEPD heeft weer werk gemaakt van mijn leven en mijn toekomst.

Meer ervaringen lezen? Kijk hier!

Meer weten over onze aanpak? Kijk hier!

Terug