Job Hoppen 3
Terug

​Jobhoppen, is dat verstandig en leerzaam? 

We wisselen steeds vaker van baan. Maar is dat jobhoppen eigenlijk wel zo verstandig en leerzaam?

Als je werk je verveelt, is het tijd voor een volgende stap. Maar als je elk jaar iets nieuws wilt, ontwikkel je je niet. Wat is wijsheid? Is jobhoppen een goede manier om erachter te komen welke baan bij je past? Of is hoppen slecht voor je carrière en maakt het je tot een onbetrouwbare werknemer?

Jophoppen is terug van weggeweest

Een onderzoek bevestigt deze tendens. Na jaren waarin werknemers uit angst voor de toegenomen werkloosheid liever bleven zitten waar ze zaten. Hoewel hoogopgeleide starters heel tevreden zijn met hun werk, blijkt uit het onderzoek dat tweederde van hen binnen drie jaar een andere baan wil. Toch is het verstandig om voorzichtig te zijn en niet onbekommerd van baan te switchen.

Wil je proeven van verschillende soorten werk?

Doe dit dan bij voorkeur aan het begin van je loopbaan. Het is een goede manier om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je talent ligt. Een paar keer van baan veranderen, geeft je nieuwe inzichten. En het is leerzaam als je je steeds nieuwe dingen eigen moet maken. Je wordt flexibeler als je af en toe van baan wisselt en handiger in het verhouden tot nieuwe situaties. Door een breder ervaringspakket word je ook breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. Dat is prettig nu werkgevers minder gul zijn in het uitdelen van vaste contracten en het ontslagrecht versoepeld wordt.

Bepaal éérst waar je talent zit en wat je passie is

Zoek er daarna werk bij dat goed past. Om bekwaam te worden, heb je ook oefening in uithoudingsvermogen nodig. Die tijd moet je jezelf gunnen. Geef jezelf een paar jaar de tijd om uit te zoeken waar je talenten zitten en maak gaandeweg een duurzamere keuze: Welke rol past jou het beste? Welk type organisatie? En kies dan voor een langer arbeidsverband. Dat biedt de grootste kans op een succesvolle loopbaan.

Verbind je aan een organisatie

Daarbij is het belangrijk om je te verbinden aan een organisatie. Blijf daar een tijdje werken om te kijken wat je waard bent. Om te snappen wat daar speelt. Inwerken duurt al minstens een jaar. Daarna kunnen jij en je werkgever pas echt de vruchten plukken. Je maakt dan ontwikkelingen mee die je anders niet ziet. Van jobhoppen leer je niet om moeilijke problemen uit te zitten. En juist van problemen kun je leren en groeien. Van weglopen leer je niet veel.

Arbeidsmobiliteit

De Sociaal-Economische Raad (SER) pleit voor het stimuleren van de arbeidsmobiliteit. Het veranderen van baan houdt de werknemer scherp en helpt hem zijn talenten te ontplooien. De werkgever krijgt door een geregeld opgefrist personeelsbestand meer mogelijkheden voor innovatie. De arbeidsmarkt is (obv CBS-gegevens) sinds het midden van de jaren negentig dynamischer geworden. Het aantal baanwisselaars tussen 1992 en 2006 is wisselend, maar structureel toegenomen. Een tendens die, volgens de SER, doorzet. Vooral bij de jongere werknemer: tussen de 25 en 35 jaar is de baanmobiliteit ongeveer drie keer zo groot als bij werknemers tussen de 55 en 65 jaar. Ook zijn hoger opgeleide werknemers mobieler dan lageropgeleiden.

De SER waarschuwt ook in de aanbeveling voor té veel mobiliteit. Talent heeft tijd nodig om zich te ontplooien. Een ideaal aantal baanwisselingen geeft de raad niet, dat is een individuele kwestie. Maar in je achterhoofd kun je houden: Na vier jaar heb je wel een en ander aan cycli meegemaakt.

Meer weten over het ontdekken van je talenten?

Ontdekken waar je passie ligt en welke organisatie bij je past?

Terug