Detacheren Medewerker
Terug

Detacheren, wat zijn de voordelen voor medewerkers?

Detacheren is een manier van werken waarbij een organisatie een medewerker inhuurt of 'leent' van een andere organisatie. Dat kan een soortgelijk bedrijf zijn uit dezelfde sector, maar vaak is dat een detacheringsbureau. Als je via detachering werkt, ben je dus in dienst van het detacheringsbureau oftewel: de 'uitlener'. Bij veel detacheringsbureaus kunnen starters rekenen op contract voor de duur van een klus, meestal een half jaar tot een jaar. Dit bedrijf betaalt je loon, plaatst je bij een opdrachtgever en betaalt je uit bij ziekte. 

Wat zijn de voordelen?

1. Vast contract en toch flexibel werken

Houd jij er niet van om voor een hele lange periode op één plek te blijven? Goed nieuws! Als gedetacheerde doe je in korte tijd veel ervaring op. Je krijgt veel kijkjes in de keuken. Mensen ontwikkelen zich vaak veel sneller dan in een vaste baan omdat ze snel zien wat bij ze past en wat niet. Zodra jouw contracttermijn is afgelopen, kun je vrijwel altijd direct aan de slag bij een andere opdrachtgever. Je krijgt daarbij een contract voor een bepaalde tijd met de zekerheid van een maandelijks inkomen. Vooraf heb je altijd inzicht in de contractduur en de verdiensten.

Je kunt als werknemer een vast dienstverband aangaan met het detacheringsbureau. Als het werk past bij jou, word je uitgeleend aan de opdrachtgever. Zelf heb je alle voordelen van een vast contract, zoals zekerheid over een maandelijks inkomen en verzekering bij ziekte. Maar inhoudelijk ben je heel flexibel. Je zit niet vast aan een opdrachtgever en kunt op projectbasis werken. Is de ene klus klaar, dan is de volgende alweer voor je geregeld. Je werk is daardoor veelzijdig. Je komt bij allerlei verschillende bedrijven terecht en doet brede ervaring op. Het helpt je sociale vaardigheden verder te ontwikkelen en ook vakinhoudelijk doe je veel verschillende ervaringen op. Het is afwisselend, uitdagend en het staat goed op je CV.

2. Flexibel je carrière bepalen

Flexibel zijn is belangrijk. Je verandert regelmatig van omgeving en collega's, je moet veel reizen en bent altijd een buitenstaander. Maar als je flexibel bent, kan dat in dat laatste geval ook je voordeel werken. Als je je los kan koppelen van de politiek op de werkvloer kun je je beter focussen op werk.

De meeste detacheringsbureaus zorgen goed voor hun werknemers. Zij zijn er zelf bij gebaat om leuke nieuwe opdrachten te werven en hun personeel te laten groeien. Daarom bieden zij ook vaak opleiding aan hun professionals. Want hoe beter deze presteren, hoe meer opdrachtgevers tevreden zullen zijn. Als je goed bent in je werk, kun je in overleg met het bureau jouw werkzaamheden ook een beetje sturen. Je kunt telkens nieuwe uitdagingen zoeken en zo doorgroeien in je werk. Dat gaat veel sneller dan wanneer je op een vaste plek in loondienst zou zitten. Dat is een van de belangrijkste voordelen van detacheren voor werknemers.

3. Detacheren is een duurzame dienst

Detachering is gericht op het helpen van anderen. Door jouw inzet ondersteun je tijdelijk met een gerichte hulpvraag. Je laat de organisatie daarmee in haar waarde. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over reorganisaties of interne werkdruk: omdat je gedetacheerd wordt, ben je daar – in zekere zin – niet beïnvloedbaar voor.

4. Ondernemer worden

'Zie je jezelf als ondernemer? Dan is detachering helemaal een goede start. De afgelopen jaren waren er veel mensen die vanuit hun studie tot een jaar of 35 via detachering werkten en daar voor zichzelf begonnen: Je bent het gewend om flexibel te zijn, je hebt een netwerk opgebouwd en je ziet de verschillen tussen organisaties.

Een andere onmisbare eigenschap is dat je gevoel hebt voor je omgeving waardoor je situatie creëert waarin je leuke dingen naar je toe kan trekken. Je moet er op locatie immers zelf het beste uithalen.

Heb je vragen over detachering, of ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug