Paul Trainer Di 2
Terug

Ambitieus? Dat is ook ontwikkeling in de breedte!

Vandaag de dag moet alles sneller, beter, hoger... Een beetje ambitieuze medewerker heeft doelen, werkt zich snel op en wil meer en meer. Niet zo gek, dat jonge mensen tegenwoordig een hoop stress ervaren. Dat brengt mij bij de vraag: ‘Wat is écht belangrijk in onze loopbaan? En daaropvolgend: ‘Wie legt de vergaande ambities op?’ Is het de werkgever? Ben jij het zelf? Je vrienden?

Een goed moment om eens na te denken over jouw drijfveer: ‘Waar word ik echt blij van? Oprecht blij.’ Ik weet inmiddels waar ík enthousiast van word. En dat is doorgroei. In de breedte welteverstaan!

Blog Paul Bongers, loopbaanadviseur en product manager

Toe aan nieuwe impulsen?

In augustus 2009 begon ik bij MEPD als Jobsearcher. Ik had ervaring in de uitzendbranche en was toe aan een nieuwe carrièrestap. Ik sprak kandidaten in een outplacementtraject en match-te hen met bedrijven. Vanwege de drukte op onze vestiging hielp ik de loopbaanadviseurs waar ik kon. Na een intern opleidingsprogramma ging ik zelf kandidaten coachen. Zowel individueel als in groepsverband. De afwisseling vond en vind ik geweldig!

Op het moment dat de vraag kwam om onze producten en diensten overzichtelijk te maken, stak ik mijn vinger op. Leuk, ik denk graag mee! Ik was weer toe aan nieuwe impulsen. Een nieuwe rol lag in het verschiet. Namelijk als productmanager. Deze wissel ik nu af met mijn rol als loopbaanadviseur.

Ambitie is niet per definitie hogerop willen komen

Mijn drijfveer werd steeds duidelijker. Ik houd van dynamiek, van verbreding, van veranderingen en uitdagingen. Ik ben nieuwsgierig, leergierig en enthousiast. Daarbij werk ik ook in een omgeving, waarin ik geprikkeld word om over mijn eigen ontwikkeling na te denken. En met name in de vorm ‘Waar word je blij van Paul?’. Daar mag ik over nadenken. En dat is stimulerend. Maar, realiseer ik mij, ook vooral een luxe!

Met daarbij nog steeds een duidelijke focus op ambitie. Maar deze ambitie ligt op dit moment niet persé in de groei naar een management en/of leidinggevende functie. Ambitie is voor mij met passie mijn werk doen, blij worden van mijn werkzaamheden en daarin uitblinken. Een ambitieuze medewerker zie ik dan ook als iemand die met passie zijn werk doet, gedreven is én blij. Ofwel: iemands intrinsieke drijfveer wordt geraakt.

Dus op zoek naar die drijfveer, die twinkeling

Daar profiteer je als werkgever ook van. Dus allemaal op zoek naar die drijfveer? Ja. Hoe dan? Eigenlijk heel simpel: Heb oog voor je mensen. Zie waar ze goed in zijn en waar zij blij van worden. Stuur hen vooral niet in een richting waar jij ze graag wilt hebben; in de functie van voorman of teamleider. Dáár wordt een mens namelijk gestrest van. Vraag het je mensen. Waar ligt je hart? Waar raak jij niet over uitgesproken? En let op! Wanneer krijgen zij die twinkel in de ogen? Wil het zien, herken het en stimuleer het vervolgens.

Het voordeel van je mensen op deze manier te benaderen? Het brengt je organisatie iets. Iets groots, onbetaalbaars! Deze gemotiveerde mensen blijven bij jou. Zij zijn betrokken bij jou. Zij kennen de organisatie goed én jij kent hen. Blije en enthousiaste medewerkers hebben een positieve uitstraling op je klanten. En op hun omgeving. En dit is van onschatbare waarde. Geen betere ambassadeurs dan je eigen medewerkers.

Zet de ambitieuze medewerker op de kaart!

Die specialist, die nog beter wil worden in wat hij nu al doet. Wat mooi, help hem! Omarm je medewerker, die blij wordt van het toepassen van vernieuwingen. En die medewerker die houdt van nieuwe ontwikkelingen én veranderingen. We kunnen in de toekomst niet genoeg van deze types hebben. Laat mensen doen waar zij passie voor hebben, waar ze goed in zijn en blij van worden. Dan heb je ambitie in huis, gefeliciteerd!

Weet jij waar je medewerker blij van wordt? Ken je zijn drijfveren? Een assessment geeft inzicht in iemands persoonlijkheid, talenten en ambities. Kom eens van gedachten wisselen.

Zie hier een voorbeeldrapportage van een assessment.

Ambitieuze medewerker


Lees ook het blog van collega Marijke: Een assessment, dat vraagt om karakter

Meer weten over assessments?


Terug