Voornemens 2018
Terug

Al goede voornemens? Drie tips om je carrière op peil te houden!

Hoe kun je je carrière en persoonlijke ontwikkeling een boost te geven? En ook nog eens een burn-out voorkomen? Houd je aan deze drie goede voornemens!

Voornemen 1: Blijf bij

De digitalisering zet in veel sectoren door. Door automatisering verdwijnen er banen. Daarmee ontstaan er ook een groot aantal nieuwe banen waar digitaal geschoold personeel voor nodig is. Zoals in de bouw, de cybersecurity en de technologische industrie.

Maar ook op het gebied van duurzaamheid en energie gaan de ontwikkelingen snel en wordt in onder andere de milieusector om specialistische kennis gevraagd. Laat je je als medewerkers bij scholen om de nieuwste ontwikkelingen het hoofd te bieden? Dan kunnen zij rekenen op baangarantie voor de komende decennia. En het is goed voor de persoonlijke ontwikkeling om steeds nieuwe dingen te leren.

Ook de overheid pleit voor leven lang leren: ‘Daarmee wordt verankerd dat toekomstige generaties werkenden productief en gezond kunnen werken, ook tot aan hun AOW-gerechtigde leeftijd.’

Voornemen 2: Kijk kritisch naar je carrière

Ben je eigenlijk wel tevreden met de baan die je momenteel hebt? Was dit altijd wat je wilde doen, of zou je ergens anders meer energie van krijgen en gelukkiger zijn? Krijg je überhaupt kansen op promotie? Uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2017 blijkt dat slechts 32 procent van de mannen en 24 procent van de vrouwen tevreden is over de promotiemogelijkheden die ze krijgen.

Door met een kritische blik te kijken naar het verloop van je carrière, kom je er wellicht achter dat je toe bent aan een andere richting. En als je wel tevreden bent? Dan kun je vol overtuiging verder gaan met wat je al deed.

Voornemen 3: Pak je rust en werk aan je stressbuffer

Het is belangrijk om in het nieuwe jaar niet meteen te veel hooi op je vork te nemen. Steeds meer mensen kampen met stress, wat kan leiden tot burn-outs. Daar zit je zelf, maar ook je baas, niet op te wachten. Pak je rust, neem een keertje extra pauze, ga een blokje om lopen. Werk aan je stress buffer.

Wat ook belangrijk is: ga het gesprek aan met je baas. Uit onderzoek blijkt dat leidinggevenden vaak niet weten dat werknemers met veel werkstress kampen. Door het te hebben over stress én waar je energie van krijgt, is je leidinggevende ook beter op de hoogte van wat er speelt op de werkvloer. Dus praat met je baas, pak je rust, en stel prioriteiten.

Meer weten over ontwikkeling?
Meer weten over stress?

Bron: Intermediair

Terug